Workshops & trainingen

Thuisbarista workshop

In onze interactieve workshop nemen we je mee op een ontdekkingstocht en leer je alles wat je nodig hebt om een echte thuisbarista te worden.

Je krijgt niet alleen theoretische kennis over de oorsprong en productie van koffie, maar je gaat ook zelf aan de slag om de fijne kneepjes van het koffiezetten onder de knie te krijgen. Hands-on op een professionele espressomachine of breng je eigen machine mee. Tijdens de workshop geniet je onbeperkt van de lekkerste koffietjes. Je gaat naar huis met de behandelde kennis en technieken verzameld in een handboekje én met een zak koffiebonen naar keuze.

 Je leert in theorie:

  • De geschiedenis en herkomst van koffie
  • De productie en plant
  • Het brandproces
  • Het bereiden van espresso
  • Smaak en balans

 

 

Je leert in praktijk:

  • Het bereiden van de perfecte espresso
  • Melk opschuimen tot microschuim
  • De beginselen van latte art

Duur: ongeveer 2 uur met aansluiten gelegenheid om met je eigen machine uitdagingen te delen / samen te fine-tunen

Locatie: ’t Handelshuys, Udenseweg 2, 5405 PA Uden

Prijs: €69,- per persoon incl. BTW

Enthousiast geworden en wil je deelnemen? Neem contact op via info@unlimitedservices.nl of kijk op deze link voor de eerstvolgende datums https://dewisent.nl/nieuws/meld-je-aan-voor-een-barista-workshop-2

Wees er snel bij want vol is vol. De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 personen, zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt van de barista-instructeur.

EXPERTMODUS baristatraining

Ben jij werkzaam in de horeca maar is het bereiden van koffies een struikelblok? Of wil je er nog meer van koffie weten om de gast mee te kunnen nemen in de optimale koffiebeleving?

Wacht dan niet en meldt je aan voor de baristatraining EXPERTMODUS.

In drie avonden nemen wij je mee in de wereld van koffie en stomen we je klaar tot koffiepro inclucief baristacertificaat.

Deel 1: Theorie over koffie en espresso

  • De geschiedenis en herkomst van koffie
  • Verschil tussen Arabica en Robusta bonen
  • Het brandproces in het kort
  • Wat is de perfecte espresso en welke elementen hebben hier invloed op
  • Smaak en balans
  • De basis van het bereiden van espresso
  • Bereiden van de verschillende recepten

Deel 2: Espresso en Latte art

  • Het continueren van de perfecte espresso
  • Schoon en hygiënisch werken
  • Afstellen van molens en bepalen van de maalgraad
  • Microschuim maken
  • De basis van Latte art

Deel 3: Koffiebranden

  • Proeven van verschillende koffies en bereidingsmethoden
  • Herkomst van koffie
  • Het brandproces
  • Latte art deel 2

Prijs: Pakketprijs €250,- per persoon exclusief BTW inclusief certificaat. Per deel €95,- per persoon exclusief BTW inclusief deelcertificaat.

Deelnemen?

Neem contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid via info@unlimitedservices.nl